Oomen: 'Ik wil héél graag naar de Olympische Spelen'

Team Sunweb is vandaag gepresenteerd maar na afloop ging het vooral over een renner die in 2020 niet meer voor de ploeg van Iwan Spekenbrink uitkomt. Elke renner of staflid kreeg tenminste 1 vraag over Tom Dumoulin. Ook Sam Oomen.
Oomen

"Ja, ik mis Tom. Vooral om de persoon die hij is. Ik heb zijn eerlijkheid altijd enorm gewaardeerd, net als zijn wil om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Hij genoot altijd van het fietsen en hij kon zo nu en dan ook wel een beetje een 'wappie' zijn. We deelden ook wel dezelfde humor. Maar gelukkig zie ik hem nog regelmatig en trekken we er samen op uit voor een tochtje."

2019 was voor Oomen een jaar om snel te vergeten. Na een voortvarend begin brak hij zijn heup in de Giro, een blessure die hem het het hele seizoen kostte. Nu kijkt de 24-jarige Brabander vooral vooruit. "2020 kan voor mij een heel mooi jaar worden. Ik weet dat de kans heel klein is maar ik wil héél graag naar de Olympische Spelen. Het parkoers ligt mij ontzettend goed net zoals het wereldkampioenschap in Zwitserland. Nee, ik heb nog niet met bondscoach Koos Moerenhout gesproken maar hoeveel kansen krijg ik in mijn carrière op deelname aan de Olympische Spelen? Ik zou deze kans graag willen grijpen."

Laatste nieuws