Peter Sagan rijdt Giro, Tour én Spelen

Peter Sagan gaat een drukke zomer tegemoet. De drievoudig wereldkampioen vertelde op de teampresentatie van BORA-hansgrohe dat hij komend jaar aan zowel de Giro, de Tour als de Olympische Spelen gaat meedoen.
Peter Sagan

Het wielerjaar van Sagan begint in Argentinië, met de Vuelta a San Juan. Daarna trekt de Slowaak op trainingskamp om zich voor te bereiden op de klassiekers. Na Parijs-Roubaix staat er weer een trainingskamp op het programma. 

Het wordt een vol jaar beseft Sagan, temeer omdat de Tour een week eerder start. Dat heeft alles te maken met de Olympische Spelen natuurlijk. Aan CyclingNews verklaarde Sagan dat zijn seizoen er na de Spelen wel opzit: "Mijn seizoen stopt na de Tour en de Spelen, dus het zijn maar zes maanden. Al denk ik wel dat het zes pittige maanden zullen zijn."

Het parkoers van de wegwedstrijd lijkt, net als in Rio de Janeiro, erg zwaar te zijn. In 2016 vond Sagan het Olympische parkoers te zwaar, ondanks dat de wedstrijd uiteindelijk door Greg Van Avermaet was gewonnen. Sagan koos er toen voor om mee te doen aan de mountainbikewedstrijd. Ondanks dat het parkoers in Tokio niet op zijn lijf geschreven lijkt, wil hij het toch proberen. "Het is vrij zwaar," zegt Sagan. "Maar je weet nooit hoe het gaat op de Olympische Spelen, dus het is de moeite waard om het te proberen."

Laatste nieuws