Thalita de Jong dit veldritseizoen niet meer in actie

Thalita de Jong komt dit veldritseizoen niet meer in actie. De wereldkampioene van 2016 is vorige week geopereerd aan haar rug, zo meldt ze op haar Instagram pagina.
Thalita de Jong

Al sinds de Lotto Belgium Tour heeft De Jong last van haar rug. Dat kwetsuur liep ze tijdens die ronde op, meldt haar team Chevalmeire. In overleg met het medisch team is besloten om vorige week direct te opereren. De operatie is succesvol verlopen, meldt de arts, maar het gevolg is wel dat De Jong pas in het voorjaar van 2020 haar comeback zal maken.

De renster zelf zegt dat het de juiste keuze was, na weken van pijn. "Nu 2 weken plat liggen en vanaf dan zal de revalidatie van start gaan op een goede locatie," aldus de voormalige Europees en wereldkampioene.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een iets andere soort update...... Dit was de beste en juiste keuze! Het moest gebeuren na weken van pijn.. ? Ik voel mij goed na de operatie en heb weinig pijn. Nu 2 weken plat liggen en vanaf dan zal de revalidatie van start gaan op een goede locatie. Alles in overleg met de arts, trainers en het medisch team. Ik wil de ploeg en mijn familie bedanken voor alle steun en hulp de afgelopen weken. Dat betekent helaas ook dat ik geen cross meer zal rijden dit seizoen. @chevalmeire #allesvooreengoedherstel

Een bericht gedeeld door Thalita de Jong (@thalitadejong) op

Laatste nieuws