Gilbert: 'Vond Evenepoel eerst wat arrogant'

Philippe Gilbert moest in het begin een beetje wennen aan de bravoure van Remco Evenepoel. Inmiddels kunnen de twee renners goed door één deur, vertelt hij tegen Het Laatste Nieuws.
Evenepoel

Tegenwoordig kunnen beide renners goed met elkaar vertelt Gilbert in Het Laatste Nieuws, maar in het begin nam hij Evenepoel niet al te serieus: "Ik vond hem een beetje gek. Hij vertelde dingen, voor de koers, waarvan ik dacht: 'Hé ventje, wat zeg jij hier nu allemaal? Hij zou dit doen en daar aanvallen... Arrogant, vond ik. Tot hij dat een paar uur later, in koers, gewoon omzette in de praktijk. Indrukwekkend."

In het interview vertelt Gilbert ook dat hij onder de indruk was van het feit dat Evenepoel op hem wachtte nadat hij gevallen was op het WK in Yorkshire: "Het pakte me, want ook dat is een bewijs van zijn rijke potentieel."

Ook geeft Gilbert aan dat hij zichzelf nog drie jaar geeft om het laatste monument (Milaan-Sanremo) binnen ta halen. Leeftijd maakt volgens hem niet uit: "Ik ben de uitvoerder van mijn eigen, zelfgeschreven carrièrescenario."

  • Remco Evenepoel
  • Philippe Gilbert

Laatste nieuws