Mollema: 'Heb Woods niet geflikt'

Bauke Mollema won vorige maand de Japan Cup door Michael Woods te verslaan. Volgens EF Education en Woods hield Mollema de Canadees in de finale voor de gek. In de podcast In Het Wiel ontkent Mollema dat.
Mollema

Het was een opvallend beeld, in de finale van de Japan Cup. Mollema sprintte weg uit het wiel van Woods en die laatste leek veel te laat te reageren. Hoofdschuddend bolde hij over de finish. EF Education maakte een video over de koers, waarin naar voren kwam dat Mollema tegen Woods gezegd zou hebben dat het nog een ronde te gaan was. Woods zei hiervan niet op de hoogte te zijn, waardoor hij zich liet verrassen.

In de podcast In Het Wiel vertelt Mollema dat hij probeerde Woods nerveus te maken, maar hij ontkent dat hij gezegd heeft dat het nog een ronde te gaan was: “Woods begon op een gegeven moment wel te praten, ook al omdat ik minder op kop ging rijden. Ik probeerde hem nerveus te maken. We reden uiteindelijk gewoon naar de streep. Misschien verraste ik hem wel een beetje, aangezien het een gekke sprint was. Hij was wellicht ook gefrustreerd over zijn eigen spurt.”

  • Michael Woods
  • Bauke Mollema

Laatste nieuws