Zeeman: 'Roglič vanaf begin verteld over intentie met Dumoulin'

In ons jaaroverzicht analyseren we met vijf kenners het wielerjaar 2019. We spraken met Merijn Zeeman over de Vuelta-winst van Primož Roglič en over de situatie volgend jaar, met Dumoulin in de ploeg.
Primož Roglič

“Roglič is altijd duidelijk naar ons geweest over zijn doel: hij wilde een grote ronde winnen. Ik kan me herinneren dat Grischa Niermann na de Ronde van het Baskenland van 2018 ook zei dat Roglič een grote ronde zou gaan winnen. In 2018 raakten we in de ploeg overtuigd dat hij in grote rondes ver zou kunnen komen. In fysiek opzicht is er veel bijgekomen sinds hij voor ons rijdt. Dat komt door de opeenstapeling aan trainingen en de juiste begeleiding. Er is aan hem getrokken door andere ploegen, maar ik was niet bang dat hij zou vertrekken. Het is inmiddels wel duidelijk dat niet veel ploegen kunnen bieden wat wij kunnen bieden. En dan bedoel ik niet in financieel opzicht.”

“Je moet de juiste knechten, begeleiding en materiaal hebben. Dat verhaal hebben we Primož voorgehouden. We willen meedoen om de grootste prijzen en hebben Primož uitgelegd hoe we dat willen doen. We hebben hem daarnaast vanaf het eerste moment verteld dat we de intentie hadden om Dumoulin aan te trekken. En besproken waarom dat ook voor hem een voordeel is. Het is heel simpel: de laatste vijf jaar won een ploeg met meerdere kanshebbers de Tour de France. Dat heeft Primož in 2018 van dichtbij gezien. Ik verwacht dan ook geen problemen. Alle drie onze klassementsrenners hebben de bereidheid om samen te werken.”

  • Primož Roglič

Laatste nieuws