Lucinda Brand wint Jaarmarktcross in Niel

Lucinda Brand heeft de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. De nationaal kampioene kreeg Katie Compton en de Française Marion Norbert Riberolle mee op het podium.
Lucinda Brand

Al bij haar eerste veldrit van het jaar is het raak voor Lucinda Brand. De renster, die dit seizoen uitkomt voor Telenet-Fidea Lions, maakte haar favorietenrol in Niel meer dan waard. Naast Brand waren Katie Compton en Thalita de Jong de meest opvallende namen op de startlijst, maar de Nederlandse kampioene duldde geen tegenspraak.

Al direct van de start liet ze zien dat het met haar vorm meer dan goed zit en sloeg ze een gat. Thalita de Jong probeerde heel eventjes weerwoord te geven, maar moest capituleren.

Na twee rondes konden alleen nog Compton en Riberolle volgen, maar de Française moest als eerste de rol lossen en ook Compton was na een wissel ook het wiel kwijt. Riberolle kreeg tot overmaat van ramp nog te maken met kettingpech, maar kon uiteindelijk toch nog derde worden. In het slot leek het nog even spannend te worden toen Compton terugkwam na een wissel van Brand, maar Brand bedreigen lukte niet meer. 

"Het was voor mij ook een verrassing. Ik had niet verwacht dat ik gelijk al zo snel kon. Vorige week was ik flink verkouden en kon ik niet voluit trainen. Ik heb wel de conditie van de zomer, maar voelde op training dat ik de hardheid miste. Dat merkte ik in de wedstrijd ook, maar ik ben blij dat ik heb kunnen winnen. Een lekkere binnenkomer en heel erg fijn." verklaarde Brand tegenover de microfoon van Sporza direct na de wedstrijd.

Laatste nieuws