Gaviria zegeviert in openingsrit Tour of Guangxi

Fernando Gaviria heeft de eerste etappe in de Tour of Guangxi gewonnen. De Colombiaan bleef Pascal Ackermann en Matteo Trentin voor.

Gaviria
  • Afbeelding van Pascal Ackermann Pascal Ackermann
  • Afbeelding van Matteo Trentin Matteo Trentin
  • Afbeelding van Fernando Gaviria Fernando Gaviria

De Tour of Guangxi is een WorldTour-wedstrijd en dus staan er uitstekende renners aan de start in China. Drie renners trokken ten aanval: Josef Cerny, Ryan Mullen en Mikkel Honoré. Vooral Bora-Hansgrohe en UAE Team Emirates deden achter hen het werk op kop van het peloton. Mullen werd als laatste van het drietal ingerekend. Dat was op twintig kilometer van de finish. 

In de slotfase lag er nog een klimmetje op de route. Er werd daar onder andere aangevallen door Maximilian Schachmann en Guillaume Martin, maar het duurde even vooraleer er daadwerkelijk iemand ruimte kreeg. Dat gebeurde toen Victor Campenaerts en Nederlander Julius van den Berg ten aanval trokken.

Het tweetal had nog een afstand te overbruggen van zo'n vijf kilometer. Van den Berg wist zijn inspanning echter niet door te trekken en zag Campenaerts in zijn eentje verder gaan. Maar ook zijn solo strandde in schoonheid. Er zou dan ook gesprint gaan worden. Het werd een spannende sprint die uiteindelijk nipt in het voordeel werd beslist door Gaviria. Het betekende de vijfde overwinning van het seizoen voor de Colombiaanse snelheidsduivel.