Wallays levert prachtsolo in Parijs-Tours

Jelle Wallays heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan Parijs-Tours gewonnen. De Belg rondde een solo van vijftig kilometer af.

Wallays
  • Afbeelding van Jelle Wallays Jelle Wallays

Een kopgroep van zes zou zich snel afscheiden. Daarbij een Nederlander, namelijk Mathijs Paasschens. Hij kreeg Andreas Stokbro, Adam De Vos, Tony Hurel, Tom Dernies en Samuel Leroux met zich mee. Door de stevige wind werd de kopgroep al snel weer ingerekend, waarna de finale werd geopend door titelverdediger Søren Kragh Andersen. De Deen van Team Sunweb ging op zeventig kilometer van de meet in de aanval met Boy van Poppel.

De oudste van de Van Poppel-broers moest Andersen op een stuk heuvelop echter laten gaan. Het peloton werd geleid door Groupama-FDJ, dat Arnaud Démare in winnende positie hoopte te krijgen. Twintig kilometer na de aanval van Andersen vertrok Wallays voor een tegenaanval. De Belg zoefde Andersen voorbij toen die laatste een lekke band kreeg op een van de veelbesproken gravelstroken. 

Ook Niki Terpstra kreeg twee keer met materiaalpech af te rekenen. Daardoor kon de Nederlander nooit jacht maken op koploper Wallays. Oliver Naesen en Tony Gallopin gingen nog wel in de tegenaanval, maar kwamen ook niet veel dichterbij de ontketende Wallays. Zo werd het nooit echt spannend meer. De renner van Lotto Soudal had meer dan genoeg tijd om volop te genieten van zijn overwinning. Achter hem reden Terpstra en Naesen naar de tweede en derde plaats.