Bernal wint Gran Piemonte

Egan Bernal heeft de Gran Piemonte op zijn naam geschreven. De Tourwinnaar bleef ploeggenoot Ivan Ramiro Sosa en Nans Peters voor.
Bernal

De Gran Piemonte was van gedaante gewisseld, want met Oropa stond er een zware beklimming op het menu. Vorig jaar won Sonny Colbrelli, maar de Italiaan zou er dit jaar niet aan te pas komen. Het was aan de klimmers. Uiteindelijk gingen zes renners er vroeg vandoor, namelijk Enrico Battaglin, Carlos Barbero, Élie Gesbert, Stéphane Rossetto, Francesco Romano en Mattia Bais. 

Op de voorlaatste beklimming werd Rossetto als laatste vluchter teruggepakt. Op vijf kilometer van de meet ging Mathias Frank vervolgens ten aanval. De Zwitser wist echter geen gat te slaan en werd snel teruggepakt. Dat was voor Team Ineos het sein de koers in handen te nemen. De Britten legden de zweep over het peloton en dat was er voor onder anderen Daniel Martin en Emanuel Buchmann te veel aan.  

Team Ineos had met Sosa en Bernal twee ijzers in het vuur. Toen die eerste aanging kon Peters nog mee, maar toen Bernal zelf demarreerde had ook de Fransman geen antwoord. Zo reed Bernal soeverein naar de overwinning, voor Sosa en Peters. 

  • Nans Peters
  • Iván Ramiro Sosa

Laatste nieuws