Michael Woods zegeviert in Milaan-Turijn

Michael Woods heeft Milaan-Turijn op zijn naam geschreven. De Canadees bleef Alejandro Valverde en Adam Yates voor.

Woods
  • Afbeelding van Michael Woods Michael Woods
  • Afbeelding van Adam Yates Adam Yates
  • Afbeelding van Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Een vijftal koos vroeg in de koers voor de aanval: Rémi Cavagna, Nicolas Della Valle, Joey Rosskopf, Daniel Savini en Joan Bou. Zij kregen een ruime voorgift, maar de kopgroep werd onder controle gehouden door Team Ineos, dat Tourwinnaar Egan Bernal uitspeelde vandaag. Net voor de voorlaatste beklimming ging Cavagna solo verder, maar De Fransman werd nog voor de top bijgehaald door de groep met favorieten. 

De beslissing zou dan ook vallen op de slotklim, waar Woods een eerste aanvalletje plaatste. Jack Haig en Gorka Izagirre voegden zich bij de Canadees, maar Movistar bleef de controle houden. Woods was duidelijk de beste vooraan en liet zijn twee kompanen al snel weer achter. Toch werd hij niet veel later weer bijgehaald door toppers als Bernal, Valverde en Yates. Maar dat de renner van EF Education First over goede benen beschikt was wel duidelijk geworden. 

Hij reed vervolgens nog even vooruit met David Gaudu, maar ook die aanval was geen lang leven beschoren. Met de finish in zicht ging Woods nog maar eens op de pedalen staan. Op vierhonderd meter van de meet zette hij alles op alles. Valverde leek lang met hem mee te kunnen, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de ijzersterke Woods.

Voor Woods is het zijn tweede zege van het seizoen. Eerder dit seizoen won hij de tweede etappe in de Herald Sun Tour. Bauke Mollema was op een zevende plaats de beste Nederlander.