Colbrelli wint GP Bruno Beghelli

Sonny Colbrelli heeft de GP Bruno Beghelli op zijn naam geschreven. Hij bleef Alejandro Valverde en Jack Haig voor.

Colbrelli
  • Afbeelding van Sonny Colbrelli Sonny Colbrelli
  • Afbeelding van Jack Haig Jack Haig
  • Afbeelding van Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Drie vluchters ontsnapten vroeg in de koers uit het peloton. De favorieten maakten zich niet druk om de vluchters, want Stepan Kurianov, Tommaso Fiaschi en Emil Dima mochten een voorsprong van ruim tien minuten bijeen fietsten. Geleidelijk aan werd die voorgift tenietgedaan en de drie aanvallers werden op veertig kilometer van de meet alweer ingerekend.

Weer vijftien kilometer later ontstond er een ijzersterke kopgroep met onder andere het Jumbo Visma-duo Neilson Powless en George Bennett. De Amerikaan bleek over goede benen te beschikken, want hij ging niet veel later solo ervandoor. Bennett stopte goed af in het achtervolgende groepje, maar het peloton was ondertussen ook in gang geschoten en met nog vijf kilometer te gaan werd Powless teruggepakt. 

In het vervolg konden er nog zeven renners wegkomen: Colbrelli, Ivan Garcia Cortina, Bauke Mollema, David Gaudu, Guillaume Martin, Haig en Valverde. Uiteindelijk trok de eerste aan het langste eind en wist hij vrij gemakkelijk de zege naar zich toe te trekken. Titelverdediger Mollema was op een vijfde plaats de beste Nederlander. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Marta Bastianelli, die Lorena Wiebes wist te verslaan.