Hodeg zegeviert in Sparkassen Münsterland

Alvaro Hodeg heeft de Sparkassen Münsterland op zijn naam geschreven. Hij bleef Pascal Ackermann en Tim Merlier voor.

Hodeg
  • Afbeelding van Pascal Ackermann Pascal Ackermann

De koers in Duitsland betekende de laatste wegwedstrijd van het seizoen voor Mathieu van der Poel. De Nederlander was dan ook zeer actief, want hij viel al op 77 kilometer van de meet aan. Hij sloeg een groot gat, maar kreeg vervolgens niet de ruimte van de vele ploegen die het tot een sprint wilden laten komen. Ondertussen reden vijf renners vooruit, namelijk Brian van Goethem, Maurits Lammertink, Juri Hollmann, Marc Claus en Lars Kulbe. 

Door de aanval van Van der Poel werd er wel een hap van de voorsprong afgereden. Niet veel later werden de vluchters ingerekend, terwijl Van der Poel nog maar een aanvalspoging ondernam. Maar ook dit keer kwam hij niet weg, vooral door het werk van Bora-Hansgrohe, dat in dienst van Ackermann reed. 

Toch verslikte de ploeg zich bijna in een aanvaller, want in kletsnatte omstandigheden ging Van Goethem er weer vandoor. Ondanks dat hij al in de vroege vlucht zat, was de Zeeuw nog loeisterk. Toch strandde Van Goethem met het zicht in de haven en eindigde het uiteindelijk in een massasprint. Die spurt werd ontsierd door een valpartij en ook Dylan Groenewegen was niet van de partij vooraan door een lekke band. Het was finaal Hodeg die naar de zege spurtte. Hij bleef Ackermann nipt voor. 

Na afloop ontstond er nog de nodige commotie, omdat Florian Sénechal een klap uitdeelde aan Max Walscheid. Volgens de Fransman de veroorzaker van de valpartij in de slotfase van de koers.