Greipel en Arkéa-Samsic uit elkaar

Ondanks een nog doorlopend contract gaan André Greipel en Arkéa-Samsic aan het eind van het jaar uit elkaar.

Greipel
  • Afbeelding van André Greipel André Greipel

De Duitser kwam vorig seizoen over van Lotto Soudal, waar hij jarenlang de onbetwiste sprintkopman was. Met de komst van Caleb Ewan veranderde dat en dus ging Greipel zijn heil zoeken bij het procontinentale Arkéa-Samsic. Dat werd allerminst een succes, want de 37-jarige Greipel won enkel een etappe in de Tropicale Amissa Bongo. In de Tour de France behaalde hij slechts één top 10-notering. Op de Champs-Elysées werd hij zesde. 

Het moge duidelijk zijn dat het huwelijk tussen Greipel en Arkéa-Samsic van beide kanten niet gelukkig was. Ondanks dat zijn contract nog doorliep tot 2020 is ervoor gekozen om uit elkaar te gaan. Mede doordat de Franse ploeg zich met de komst van Nairo Quintana en de aanwezigheid van Warren Barguil nog meer op het rijden van klassementen gaat richten.

Greipel: "Ik vroeg een maand geleden of mijn contract beëindigd kon worden. De ploeg heeft daar uiteindelijk mee ingestemd. De Sparkassen Münsterland Giro wordt mijn laatste wedstrijd van dit seizoen en daarmee mijn laatste voor de ploeg. Daarna ga ik op vakantie en begin ik aan een rustperiode. Ik kom vervolgens met nieuws in de week van 4 tot 10 november."