Topfavoriet Mikkel Bjerg verslaat Amerikaans duo

Mikkel Bjerg heeft zijn favorietenstatus op het WK Tijdrijden voor beloften waargemaakt. De Deen was in de stromende regen ruim sneller dan de concurrentie. Nils Eekhoff en Daan Hoole eindigden in de top 10.

Mikkel Bjerg
  • Afbeelding van Nils Eekhoff Nils Eekhoff
  • Afbeelding van Mikkel Bjerg Mikkel Bjerg

De hemelsluizen stonden open in Harrogate, waardoor het WK Tijdrijden voor beloften al snel veranderde in een waterballet. Dat zorgde ervoor dat onder meer Johan Price-Peterson onderuit ging. Hij hield z'n tijdritfiets niet recht toen hij in een enorme plas reed.

Ook de Hongaar Attila Valter sloeg op spectaculaire wijze tegen het asfalt, al leek zijn valpartij veroorzaakt te zijn door een hobbel of gat in de weg. Het was glibberen en glijden geblazen in Yorkshire, maar dat deerde tweevoudig wereldkampioen bij de beloften Mikkel Bjerg allerminst. Hij hield het hoofd koel en zijn fiets recht. En hij reed daarnaast de snelste tijd van het pak, waardoor hij zich de eerste renner mag noemen die driemaal wereldkampioen bij de beloften is geworden. De Amerikanen Ian Garrison en Brandon McNulty maken het podium compleet. Namens Nederland eindigden Nils Eekhoff en Daan Hoole in de top-10. Ze werden respectievelijk zevende en tiende. De Belg Brent Van Moer werd vijfde.

De top 10:

1 Mikkel Bjerg 

2 Ian Garrison

3 Brandon McNulty

4 Mathias Norsgaard Jørgensen

5 Brent Van Moer

6 Morgen Hulgaard

7 Nils Eekhoff

8 Byron Munton

9 Markus Wildauer

10 Daan Hoole