Lutsenko zegeviert ook in Memorial Marco Pantani

Alexey Lutsenko heeft ook de Memorial Marco Pantani gewonnen. De Kazach was eerder deze week al de beste in de Coppa Sabatini.

Lutsenko
  • Afbeelding van Alexey Lutsenko Alexey Lutsenko

Een ijzersterke kopgroep zou zich in het begin van de koers formeren, namelijk met onder anderen Diego Rosa, Simone Consonni, Romain Sicard en Guillaume Martin. In het heuvelachtige gedeelte toonden Martin en Rosa zich de sterksten van de kopgroep. Ondertussen was het peloton de twee koplopers echter al genaderd. In datzelfde peloton vielen onder anderen Lutsenko, Diego Ulissi, Vincenzo Nibali en Egan Bernal aan. 

Het was Alexis Guerin die de ruimte kreeg en vervolgens de oversteek wist te maken naar Rosa en Martin. De drie koplopers reden vervolgens weer een mooie voorgift bijeen, waardoor ze met veertig seconden voorsprong de laatste tien kilometer in gingen. Door de sterkte van de renners vooraan leek de winnaar in die groep te zitten, maar dat was buiten Lutsenko gerekend. De Astana-renner verkeert in bloedvorm en reed in de slotkilometer naar de drie moegestreden renners toe. In de sprint ging de zege uiteindelijk naar Lutsenko. Voor Rosa en Martin.