Neilands blijft groep met favorieten net voor in GP de Wallonie

Krists Neilands heeft de GP de Wallonie op zijn naam geschreven. Op de Citadel van Namen bleef hij de groep met favorieten net voor.

Neilands
  • Afbeelding van Krists Neilands Krists Neilands

Vijf renners zouden de dag kleuren in de vroege vlucht, namelijk Nico Denz, Alexander Evans, Baptiste Planckaert, Tom Wirtgen en Julien Van den Brande. Het vijftal zorgde ervoor dat het peloton aan de bak moest, want ze reden een voorsprong van ruim zeven minuten bijeen. Toch zouden ze het niet volhouden, want op vijftien kilometer van de meet werd de laatste vluchter bijgehaald. 

Met nog 8,5 kilometer voor de boeg ging Neilands ervandoor. De Let van Israel Cycling Academy sloeg een mooi gat, maar de finish was getrokken op de lastige Citadel van Namen, die zo'n drie kilometer lang is. Neilands had 23 seconden aan de voet van de klim. Onder anderen Ide Schelling reed even voor het peloton uit, maar de Nederlander kon de aanval van Adam de Vos vervolgens niet volgen. 

De Canadees leek in rap tempo naar de kop van de koers te rijden, maar viel enigszins stil, terwijl Neilands nog een extra versnelling in de benen had. De Let hield knap stand, maar toen Tony Gallopin ten aanval trok leek hij eraan voor de moeite. De Fransman kon het gat echter ook niet dichtrijden, waardoor de kansen van Neilands alleen maar toenamen. In de finishstraat kwamen de achtervolgers nog dichtbij, maar Jasper Stuyven en Jasper De Buyst kwamen te laat om Neilands van de zege te houden.