Campenaerts: 'Evenepoel is de topfavoriet op het WK tijdrijden'

Victor Campenaerts heeft een doel gemaakt van het wereldkampioenschap tijdrijden. De werelduurrecordhouder ziet echter in zijn jonge landgenoot Remco Evenepoel de topfavoriet.

Evenepoel
  • Afbeelding van Remco Evenepoel Remco Evenepoel
  • Afbeelding van Victor Campenaerts Victor Campenaerts

"Remco is voor mij de topfavoriet", vertelt de renner van Lotto Soudal tegen Sporza. "Zeker na wat hij op zeer jonge leeftijd allemaal bewezen heeft dit seizoen. We kunnen met z'n tweeën op het podium staan." Evenepoel liet op het Europees kampioenschap tegen de klok geen spaan heel van de concurrentie.

De grootste concurrenten van het Belgische duo zijn Rohan Dennis en Primoz Roglic. "Dennis trekt ook naar het WK zonder competitievoorbereiding. Ik beschouw hem niet als topfavoriet, want hij heeft dit seizoen nooit echt zijn cadans gevonden. Roglic zal vermoeid uit de Vuelta komen, maar hij blijft een schitterende tijdrijder. En het parkoers met die klimmetjes ligt hem."

Campenaerts verbrak dit seizoen het werelduurrecord, maar raakte nadien in een dipje. Hij moest de batterij weer opladen en nu is hij weer terug op het juiste spoor. "Ik voel me klaar om te schitteren op het wereldkampioenschap. Waarom zou ik dat niet doen? Ik ben weer volledig opgeladen en ben niet bang om voor de wereldtitel te strijden. Ik ga er vol voor en ik ben er ook zeker klaar voor."