Van Avermaet zegeviert in GP Montréal

Greg Van Avermaet heeft de GP Montréal op zijn naam geschreven. Hij bleef Diego Ulissi en Ivan Garcia Cortina voor.

Avermaet
  • Afbeelding van Iván García Cortina Iván García Cortina
  • Afbeelding van Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet
  • Afbeelding van Diego Ulissi Diego Ulissi

Het was heel de finale chaotisch in de Canadese WorldTour-wedstrijd. Op ruim vijftig kilometer van de meet schudde Remco Evenepoel stevig aan de boom. De Belg sloeg meteen een gat en even gingen alle alarmbellen af in het peloton. Doordat Evenepoel ten aanval ging, werd er wel het nodige van de voorsprong van de koplopers afgereden. De laatste vluchter die overbleef was Nicolas Zukowsky. 

In het vervolg werd en constant gedemarreerd, maar onder andere Sep Vanmarcke wist niet weg te komen. Wie wel een gat sloeg, was Nathan Earle. De Australiër werd echter op de voorlaatste helling ingerekend. Die helling nam Michael Woods volledig voor zijn rekening. Zijn inspanning zorgde ervoor dat er een groep van achttien renners wegreed. Titelverdediger Michael Matthews had niet de benen om met de beste renners mee te gaan. 

In de uitloop van de helling ging Benoît Cosnefroy ten aanval. De Fransman deed een serieuze poging en hield onder anderen de achtervolgende Tim Wellens en Enric Mas van zich af. Julian Alaphilippe reed er echter in een streep heen, waarna de twee Fransen om de zege leken te gaan strijden. Iedereen zat te wachten op de sprint van Alaphilippe, maar de renner van Deceuninck-Quick Step had niets meer in zijn benen. In een sprint van stervende zwanen kwam de groep daarachter toch nog terug. Van hen was Van Avermaet de beste.