Vuelta: Roglic eindwinnaar, slotrit voor Jakobsen

Primoz Roglic is eindwinnaar geworden van de Vuelta a España. De slotrit ging in de sprint naar Fabio Jakobsen, die zijn tweede etappezege boekte.
Vuelta

De laatste etappe van de Ronde van Spanje gaat de laatste jaren volgens de Tour de France-principes, waardoor het aan het begin van de slotetappe vooral foto's schieten is. Onder meer voor de ploeg van eindwinnaar Primoz Roglic: Team Jumbo-Visma. Alle overgebleven ploeggenoten (Lennard Hofstede, Neilson Powless, Sepp Kuss, Robert Gesink & George Bennett) werden in het zonnetje gezet. 

Bij het ingaan van de laatste ronde volgden de eerste aanvallen. Uiteindelijk kwamen Diego Rubio (Caja-Rural) en Daniel Felipe Martinez (EF Education-First) voorop te zitten. Achter het tweetal deed Deceuninck-Quick Step het werk op kop van het peloton. Met nog tien kilometer te gaan hadden de Spanjaard en Colombiaan nog een voorsprong van zo'n tien seconden. Niet veel later werden ze dan ook teruggefloten. 

Het was geen verrassing dat de laatste etappe beslist zou worden in een massasprint. In de aanloop naar de spurt deden vooral Deceuninck-Quick Step en Bora-Hansgrohe het leeuwendeel van het werk. Onder andere Tim Declercq liet nog maar eens zien een meesterhelper te zijn en klaar te zijn voor een rol bij België op het wereldkampioenschap. Hij leverde in dienst van Jakobsen uitstekend werk. 

Op 1,8 kilometer van de meet kwam Deceuninck-renner Rémi Cavagna op kop te zitten en de Fransman jaagde het tempo op tot meer dan zeventig kilometer per uur. Vervolgens nam Stybar het over, maar hij werd op een gegeven moment overvleugeld door Trek-Segafredo. Daarvan ging Edward Theuns als eerste sprinter aan, maar de Belg kwam niet in de buurt van de etappezege. Jakobsen en Bennett kwamen er al snel overheen en de Nederlands kampioen wist zijn inspanning vol te houden en de Ier achter zich te houden. Net achter de sprinters kwam Roglic als eindwinnaar over de finish. 

  • Fabio Jakobsen
  • Primož Roglič

Laatste nieuws