Nils Eekhoff zet stap naar profs Team Sunweb

Nils Eekhoff komt volgend seizoen uit voor de profploeg van Team Sunweb. De voorbije jaren reed hij al voor het opleidingsteam.

Eekhoff
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Nils Eekhoff Nils Eekhoff

"Ik ben heel blij dat ik de stap naar de WorldTour kan maken na drie jaar bij het opleidingsteam. Ik ervaar het als een geweldige omgeving waarin ik me verder kan ontwikkelen en mijn volgende doelen waar kan maken. Ik wil mijn sprint en lead-out blijven doorontwikkelen en groeien in de voorjaarsklassiekers, zodat ik in de toekomst mee kan doen om de winst."

Momenteel rijdt Eekhoff de Tour of Britain als stagiair van Team Sunweb. Vorig jaar liep hij ook al stage bij de proftak, maar voelde hij zich nog niet klaar voor de stap naar de WorldTour. "Ik heb nu meer power in mijn benen", vertelde Eekhoff onlangs tegen het Haarlems Dagblad.

"Ik ben verhuisd naar Limburg en kom daardoor ook makkelijker over steile heuvels. Ik ben zeker geen pure sprinter. Een massasprint op hele hoge snelheid, zal ik zelden winnen. Ik ben iemand die al heel ver komt op basis van positionering. Dat heb ik altijd gehad en daarbij kan ik de power over een lange afstand vasthouden." 

Naast Eekhoff maken ook Felix Gall en Martin Salmon de overstap van de opleidingsploeg naar het profteam. Vorig jaar maakten Joris Nieuwenhuis, Marc Hirschi, Florian Stork en Max Kanter dezelfde transfer.