Vanmarcke zegeviert in Bretagne Classic-Ouest France

Sep Vanmarcke heeft de Bretagne Classic-Ouest France gewonnen. Hij bleef Tiesj Benoot en Jack Haig voor.

Vanmarcke
  • Afbeelding van Sep Vanmarcke Sep Vanmarcke
  • Afbeelding van Jack Haig Jack Haig
  • Afbeelding van Tiesj Benoot Tiesj Benoot

De vlucht van de dag werd gevormd door Anthony Perez, Johan Le Bon, Romain Sicard en Romain Combaud. Ze kregen een grote voorsprong van de andere renners, want op een gegeven moment was de voorgift meer dan tien minuten. Toen er gekoerst werd in het peloton werden ze echter al snel weer ingerekend. Vervolgens was het wachten op de eerste gravelstroken om de koers te laten ontbranden. 

Er werd aangevallen door onder anderen Benoit Cosnefroy, Simon Clarke en Greg Van Avermaet. Sommige vluchters kregen wel ruimte, maar zouden niet helemaal loskomen van de groep met favorieten. Wel hadden de gravelstroken ervoor gezorgd dat het peloton flink was uitgedund. Even ontstond er een iets rustigere periode in de koers, maar dat was niet voor lang. 

Op 24 kilometer van de meet volgde de beslissende aanval. De drie die daarvoor zorgden waren Benoot, Vanmarcke en Haig. Die drie mochten gaan uitvechten wie er met de zege vandoor zou gaan in de koers die vroeger bekendstond als de GP Plouay. In de slotkilometer leverde Vanmarcke vervolgens de beslissende move. Hij trok ten aanval en sloeg een gat met zijn twee kompanen. De Belg boekte zo zijn tweede zege van het seizoen, want eerder won hij al een etappe in de Tour du Haut Var.