Colbrelli en Stuyven aan het feest in Deutschland Tour

Sonny Colbrelli heeft de laatste etappe van de Deutschland Tour gewonnen. De eindzege ging naar Jasper Stuyven.
Stuyven

Al vroeg in de etappe gingen de Deense toptalenten Kasper Asgreen, zaterdag nog dagwinnaar, en Mads Pedersen ervandoor. De twee hardrijders sloegen een mooi gat, maar werden op een gegeven moment bijgehaald door nieuws vluchters. Magnus Cort Nielsen, Nans Peters, Jenthe Biermans, Kamil Gradek en Evgeny Shalunov voegden zich bij Asgreen en Pedersen. 

Op kop van het peloton deed Trek-Segafredo het werk in dienst van leider Stuyven. Na verloop van tijd nam Team Sunweb het echter over van Trek-Segafredo. Daardoor werd de kopgroep al ver van de finish bijgehaald en lag de koers weer helemaal open. Er werd nog wel aangevallen in het vervolg, maar het was duidelijk dat het zou gaan tussen de mannen die hoog in het algemeen klassement stonden. 

Onder anderen Pavel Sivakov, Alexey Lutsenko en Vincenzo Nibali deden een poging om hun concurrenten te lossen. Dat lukte echter niet, want Trek-Segafredo liet niemand gaan. Het zou dus uitdraaien op een sprint, waarin Colbrelli de snelste was. Stuyven eindigde als vijfde en verzekerde zich zo van de eindwinst. Voor de Belg is het zijn eerste zege van het lopende seizoen. 

  • Sonny Colbrelli
  • Jasper Stuyven

Laatste nieuws