Kasper Asgreen wint derde etappe Deutschland Tour

Kasper Asgreen heeft de derde etappe in de Ronde van Duitsland gewonnen. De Deen van Deceuninck-Quick Step klopte in het Thüringse Eisenach Jasper Stuyven, met wie hij in de finale was weggereden. Stuyven is de nieuwe leider in de Deutschland Tour.

Asgreen
  • Afbeelding van Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Afbeelding van Kasper Asgreen Kasper Asgreen
  • Afbeelding van Jasper Stuyven Jasper Stuyven

Julian Alaphilippe koos vandaag voor de vlucht van de dag. Met hem waren Mads Pedersen van Trek-Segafredo en Dauner-coureur Mika Herning. Ze reden een flinke voorsprong bijeen, maar toen de achterstand van het peloton meer dan zeven minuten bedroeg, besloten verschillende teams de achtervolging in te zetten.

In de slotfase kregen sommige sprinters het nog lastig. Twee beklimmingen in de omgeving van finishstad Eisenach waren er teveel aan voor bijvoorbeeld Alexander Kristoff. Kasper Asgreen gebruikte de côtejes als springplank en met succes. Hij en Jasper Stuyven bleven uiteindelijk vooruit. Asgreen was in de geboortestad van Johan Sebastian Bach de sterkste in de sprint-à-deux. Stuyven bleef niet zonder succes achter; hij begint als klassementsleider aan de heuvelachtige slotetappe naar Erfurt.