Kristoff zegeviert in tweede rit Deutschland Tour

Alexander Kristoff heeft de tweede rit in de Deutschland Tour gewonnen. Hij bleef Sonny Colbrelli en Yves Lampaert voor.

Kristoff
  • Afbeelding van Sonny Colbrelli Sonny Colbrelli
  • Afbeelding van Yves Lampaert Yves Lampaert
  • Afbeelding van Alexander Kristoff Alexander Kristoff

Vanaf het begin van de etappe was het al onrustig. Julian Alaphilippe probeerde weg te komen, maar dat lukte de Fransman niet. Vervolgens deed Remco Evenepoel een poging. De jonge Belg had ineens een gat, maar een probleem: er waren nog meer dan honderd kilometer te gaan. Voor iedere renner een probleem, maar voor Evenepoel een uitdaging. 

Hij ging door en dat leverde stress op bij de achtervolgers. Evenepoel breidde zijn voorsprong alleen maar uit en met nog vijftig kilometer voor de boeg had hij nog een voorsprong van een kleine drie minuten op het peloton, waar vooral Bora-Hansgrohe en UAE Team Emirates werk leverden. Van die eerste ploeg viel kopman Ackermann echter weg doordat er waaiers ontstonden. 

Evenepoel bleef maar gaan, maar toen ook Geraint Thomas en Vincenzo Nibali zich meldden op de kop van het peloton, nam de voorgift snel af. Op acht kilometer van het einde werd zijn solo een half toegeroepen. Vervolgens vielen Alexey Lutsenko en Marc Hirschi aan, maar zij konden een sprint niet ontlopen. In de spurt was het vervolgens aan Kristoff, die ook de leiderstrui overnam van Ackermann.