Vuelta: Jesus Herrada wint zesde rit, Teuns nieuwe leider

Jesus Herrada heeft de zesde etappe van de Vuelta a España gewonnen. Hij versloeg Dylan Teuns, die wel de nieuwe leider is.

Herrada
  • Afbeelding van Dylan Teuns Dylan Teuns
  • Afbeelding van Jesús Herrada Jesús Herrada

Het duurde even voordat er een kopgroep ontstond. Onder anderen Wout Poels probeerde ten aanval te trekken, maar kwam uiteindelijk niet weg. Uiteindelijk ontstond er toch een kopgroep met grote namen, namelijk Dylan Teuns, Robert Gesink, Dorian Godon, Tsgabu Grmay, Jesus Herrada, Nelson Oliveira, David de la Cruz, Bruno Armirail, Gianluca Brambilla, Pawel Poljanski en Tejay van Garderen, die uiteindelijk wegviel door een valpartij. 

Achter hen deed vooral Astana het werk namens leider Miguel Ángel López. De peloton deed het vrij rustig aan, maar werd toch opgeschrikt door een zware valpartij, waarbij Uran, Carthy, Roche en De La Parte moesten opgeven. De kopgroep bleek intussen te omvangrijk en Astana gooide op een gegeven moment de handdoek in de ring. Dus zou de strijd om de dagzege gaan tussen de vluchters. Grmay probeerde iedereen te slim af te zijn door op de voorlaatste klim al te gaan, maar de Afrikaan bleef niet uit handen van zijn concurrenten. 

Op de slotklim kwamen Teuns en Herrada bovendrijven als beste klimmers. Gesink harkte zich ook weer een weg naar boven, maar kon niet meedoen om de dagzege. Teuns deed er alles aan om de leiderstrui te pakken en bleef dan ook rijden zonder om te kijken. Herrada bleef constant in het wiel van de Belg en kon in de slotmeters er gemakkelijk uitkomen. Herrada pakte zijn eerste ritzege in een grote ronde, terwijl Teuns ruim genoeg overhield om te trui te pakken. In het peloton viel Tadej Pogacar nog aan, maar werden geen al te grote verschillen geslagen. Gesink werd vierde.