Vuelta vandaag: welk team pakt het eerste rood?

Zoals gewoonlijk begint de Ronde van Spanje met een ploegentijdrit. In Torrevieja strijden de 22 deelnemende ploegen om de eerste ritzege. Wieler Revue blikt vooruit.

Vuelta TTT

De Vuelta start eigenlijk ieder jaar met een ploegentijdrit. In Málaga werd deze traditie vorig jaar verbroken; toen begonnen de renners aan de Ronde van Spanje met een individuele tijdrit. Rohan Dennis was toen de gelukkige winnaar. Dit jaar koos de organisatie weer voor een ploegentijdrit, waardoor we alle deelnemende ploegen één voor één voorbij zien razen.

De tijdrit is echter geen lastige. In Torrevieja, gelegen aan de Costa Blanca, staan 13,4 kilometers op het programma. Daarmee is alles gezegd, want het aantal bochten in het parkoers is beperkt en van beklimmingen is al helemaal geen sprake. Perfect voor de teams met hardrijders in de gelederen dus. 

Favorieten volgens Wieler Revue

Teams met hardrijders in de gelederen... dan spreek je haast automatisch over Jumbo-Visma. De supermarktformatie start met twee toptijdrijders; Primoz Roglic en Tony Martin. Maar ook Steven Kruijswijk en Neilson Powless hebben een prima tijdrit in de benen. 

Bij Deceuninck-Quick Step weten ze inmiddels wel hoe het is om ploegentijdritten te winnen. De Belgische ploeg won al vier keer het WK in deze discipline. Deceuninck start met een aantal uitstekende hardrijders en dus zijn ze een geduchte concurrent voor Jumbo-Visma. 

Ook EF-Education First heeft een uitstekend achttal voor deze ploegentijdrit. Tejay van Garderen en Rigoberto Uran zijn allebei uitstekende tijdrijders en ook de rest van het team kan er wat van op het vlakke.  

***** Jumbo-Visma 

**** Deceuninck-Quick Step, EF-Education First

*** Movistar Team, CCC, Ineos

** Team Sunweb, Astana, BORA-Hansgrohe

* Lotto-Soudal, Mitchelton-Scott, Groupama-FDJ