Tour-terugblik/Vuelta-special: de nieuwe Wieler Revue is uit!

De Tour de France zit nog vers in het geheugen, maar morgen staat de Vuelta a España alweer voor de deur. We keken nog eenmaal terug op de Tour en blikten vooruit op de Vuelta. Hup, naar de winkels!

Vuelta

In de Tour-terugblik staat Jaap Stalenburg uitgebreid stil bij het succes van Team Jumbo-Visma. In een uitgebreid interview schetst Merijn Zeeman hoe de gele brigade een van de beste ploegen uit de WorldTour is geworden. Zeeman: "Ik geloof er echt in dat dit iets is wat we eind 2016 zijn gaan opbouwen."

Met een derde plaats deed Steven Kruijswijk het uitstekend. Hij moest enkel Egan Bernal en Geraint Thomas voor zich dulden. Het duo van Team Ineos werd bijgestaan door meesterhelper Dylan van Baarle. Tim Beck verbleef in het spoor van de Voorburger, die vriend en vijand verraste in het hooggebergte. Van Baarle: "Ik weet nog niet waar mijn limieten liggen."

De Vuelta a España start morgen in Torrevieja. We hebben aandacht voor alle etappes, maar kijken ook alvast uit naar de Ronde van Spanje van 2020, die in Utrecht van start gaat. Tom Akkerman ging op onderzoek uit en vroeg de organisatie wat er allemaal komt kijken bij een start van een grote ronde. En dat is meer dan je op voorhand zou denken.

Met Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman en Wout Poels staan er weer uitstekende Nederlandse klimmers aan de start van de Vuelta. Maar de renner met de grootste kans op een ritzege is wellicht sprinter Fabio Jakobsen, die zijn debuut maakt in een grote ronde. Willem Sipkema zocht hem op in zijn woonplaats Heukelum. Daar trof hij een renner vol zelfvertrouwen. "Of Van der Poel mij in een vlakke sprint kan verslaan? Nooit!"

Daarnaast eren we de tragisch omgekomen Bjorg Lambrecht met een fotodocument. Op de zes gereserveerde pagina's zou eigenlijk een uitgebreid interview met hem verschijnen, totdat het wrede noodlot toesloeg op een onbeduidende weg in de Ronde van Polen. Rip Bjorg.

Bestel het magazine hier! Of ren naar de winkels!