Degenkolb maakt overstap naar Lotto Soudal

Eerder deze week werd de transfer van Philippe Gilbert naar Lotto Soudal bekendgemaakt. Nu is ook de overstap van John Degenkolb naar de Belgische ploeg definitief.

Degenkolb
  • Afbeelding van Lotto Soudal Lotto Soudal
  • Afbeelding van John Degenkolb John Degenkolb
  • Afbeelding van Philippe Gilbert Philippe Gilbert

De transfer van de Duitser naar Lotto Soudal zat er al even aan te komen. "Uit de gesprekken met de ploeg is gebleken dat er veel parallellen zijn tussen de doelen van de ploeg en mijn doelen. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat ik een leeftijd heb om goede resultaten te behalen op het hoogste niveau, om te blijven presteren in de belangrijke wedstrijden. Ik ken de koersen, de parcoursen en heb de fysieke capaciteiten. Ik kijk er nu al naar uit om seizoen 2020 voor te bereiden en iedereen te leren kennen."

Met Philippe Gilbert, Tim Wellens, Caleb Ewan en Degenkolb heeft Lotto Soudal volgend seizoen meerdere toppers in de ploeg. Tot tevredenheid van manager Marc Sergeant. "Met Gilbert en Degenkolb hebben we twee kleppers binnengehaald. John is snel na een zware koers en ik hoop dat we de komende jaren het beste van hem gaan zien. Ik ben ervan overtuigd dat hij het in zich heeft."