Lutsenko en Hoelgaard aan het feest op slotdag Arctic Race of Norway

Alexey Lutsenko heeft de Arctic Race of Norway gewonnen. De slotrit ging naar Markus Hoelgaard.

Lutsenko
  • Afbeelding van Alexey Lutsenko Alexey Lutsenko

Vijf renners kleurden de dag in de kopgroep. Twee Nederlanders lieten zich zien, want Pascal Eenkhoorn en Tom-Jelte Slagter trokken ten aanval. De finale beloofde lastig te worden, want er lagen de nodige heuvels op de route. De kopgroep werd al vrij snel weer ingerekend, waarna het aan de klassementsrenners als Warren Barguil, Odd Eiking en Lutsenko was. 

Het werd een spannende strijd om de eindzege, want na enkele bonificatiepunten lag Barguil nog nipt voor op Lutsenko. Toen het even stilviel ging Markus Hoelgaard aan. De thuisrijder werd teruggehaald, maar Hoelgaard ging vervolgens weer verder en vatte het slotklimmetje als eerste aan. Achter hem ging Amund Grøndahl Jansen echter op zoek naar de ritzege. De renner van Jumbo-Visma strandde desondanks in het wiel van Hoelgaard. 

Net daarachter reed Lutsenko naar een derde plaats en de Kazach greep zo vier bonificatieseconden. Dat was genoeg om Barguil uit de leiderstrui te rijden. Voor Lutsenko is het zijn achtste overwinning van het seizoen.