De Plus zet BinckBank Tour naar zijn hand, slotrit voor Naesen

Laurens De Plus is de eindwinnaar van de BinckBank Tour. Hij nam in de slotrit, gewonnen door Oliver Naesen, de leiding over van Tim Wellens.

Plus
  • Afbeelding van Oliver Naesen Oliver Naesen
  • Afbeelding van Tim Wellens Tim Wellens
  • Afbeelding van Laurens De Plus Laurens De Plus

Het was heel de dag oorlog in de koers, want pas na honderd kilometer ontstond er een kopgroep met onder anderen Martijn Tusveld, Bob Jungels, Mads Pedersen, Valentin Madouas en Aimé De Gendt. Tusveld was de best geplaatste renner op ruim een minuut van leider Tim Wellens, waardoor Lotto Soudal de achtervolging leidde. 

Op de eerste passage van de Muur van Geraardsbegen werd de kopgroep uit elkaar geranseld. En ook in het peloton bleven enkel de beste renners over. Richting de laatste passage van de Kapelmuur werden alle vluchters weer ingerekend en was het aan de grootste renners van het peloton. De klassementsrenners konden elkaar echter niet breken op de heroïsche helling. In de uitloop ging Laurens De Plus er echter vandoor met Van Avermaet en Naesen. 

De renner van Jumbo-Visma pakte zeven bonificatieseconden in de Gouden Kilometer en werkte zich op in het algemeen klassement. De drie vooraan werkten vervolgens dusdanig goed samen dat de voorsprong alleen maar werd uitgebreid. Daarachter deden Wellens (leider) en Hirschi (nummer 2) hun werk, maar het gat overbruggen lukte niet meer. 

De Plus deed op het laatst al het werk en offerde daarmee zijn kansen op de ritzege op. De strijd om de rit ging dus tussen Naesen en Van Avermaet. Die laatste ging volle bak aan, maar van te ver. Naesen kon er nog overheen komen en boekte zo zijn eerste zege van het seizoen. Net daarachter kwam De Plus over de streep, die zo zijn eerste profzege boekte.