Gebroeders Van Poppel naar Wanty-Gobert

Danny van Poppel zet zijn loopbaan volgend jaar voort bij Want-Gobert. Ook zijn broer Boy tekent bij de Belgische formatie.

Poppel

Danny van Poppel: "Ik ben zeer blij om naar Wanty-Gobert te gaan. Ze bieden me veel kansen en bovendien kan ik samen met mijn broer rijden. Hilaire Van der Schueren heeft al jaren vertrouwen in mij, zowel in betere als in mindere periodes. Het voelt goed om voor dit Belgische team te rijden. Voor mij persoonlijk is plezier hebben het belangrijkst, maar daarnaast ben ik ook ambitieus. Ik wil vechten voor elke kans die ik krijg."

Van Poppel reed twee jaar in dienst van Team Jumbo-Visma, maar raakte een beetje in de schaduw van Dylan Groenewegen, die zich ontwikkelde tot sprinter van wereldformaat. Toch kijkt Van Poppel ook naar het hoogste podium voor de komende jaren. "Ik hoop goede prestaties neer te zetten met een nieuwe sprinttrein bij Wanty-Gobert. En waarom dan niet in de Tour de France?" 

Een van die helpers is broer Boy, die overkomt van Roompot-Charles. "Het is een voordeel om als broers samen te werken, want het is net iets makkelijker om op elkaar in te spelen. Ik kijk er dus naar uit om opnieuw volledig in dienst van het team te rijden, nadat ik een jaar vaker voor mijn eigen kans mocht gaan."