Coquard verslaat Van der Poel in Arctic Race of Norway

Bryan Coquard heeft Mathieu van der Poel verslagen in de tweede rit van de Arctic Race of Norway. De Nederlander blijft wel leider.

Poel

Vier onbekende renners trokken vroeg in de koers ten aanval. Corendon-Circus nam in dienst van Van der Poel de honneurs waar op kop van het peloton. Daarnaast deed ook Team Jumbo-Visma een duit in het zakje door kopwerk te verrichten. Op vijf kilometer van het einde werd de laatste vluchter terug gegrepen. 

Op een stukje omhooglopend ging Markus Hoelgaard, de nummer twee van vorig jaar, ervandoor. Hij kon zijn inspanning echter niet volhouden en werd ook weer ingerekend. Het zou in een tactische sprint eindigen. Danny van Poppel kon daar niet aan meedoen, want hij raakte van de weg en moest daardoor het peloton laten gaan. 

Van der Poel moest ondertussen al enkele sprints doen om in goede positie te komen. Hij stond er dan ook volledig alleen voor. Dat brak hem op het einde op, want Cofidis bracht hun sprinter in uitstekende positie. Christophe Laporte ging alleen iets te vroeg aan, waardoor zijn landgenoot Coquard er nog overheen wist te komen. Ook Van der Poel deed dat, maar de alleskunner kon Coquard niet meer voorbijsteken. Van der Poel blijft wel de leider in het algemeen klassement.