Van der Poel wint direct in Arctic Race of Norway

Mathieu van der Poel heeft bij zijn rentree op de weg direct gewonnen. Er stond geen maat op de alleskunner in de eerste etappe van de Arctic Race of Norway.

Poel

Al vroeg in de koers ontstond er een kantelpunt, want het peloton brak in tweeën. De meeste toppers waren mee vooraan en er werd vervolgens flink gedemarreerd. Onder meer Stephen Cummings, Alexey Lutsenko en de Nederlander Pascal Eenkhoorn lieten zich zien. Astana nam het heft in handen in het peloton en speelde Lutsenko duidelijk uit voor het klassement. 

De Kazach pakte onderweg namelijk de nodige bonificatieseconden. In het vervolg van het laatste punt waar je bonificatieseconden kon pakken, ging Cummings weer ten aanval. De erkende aanvaller kwam niet meteen weg, maar een tweede poging had meer succes. Achter de Brit deed Team Jumbo-Visma het werk voor Danny van Poppel. 

Cummings bleek echter een taaie, want de renner van Dimension Data, die dit jaar nog weinig heeft laten zien, breidde zijn voorsprong uit en leek naar de winst te rijden. Op een laatste hupje kwam het peloton er desondanks nog overheen. Van der Poel was oppermachtig op dat stuk en reed iedereen glansrijk uit het wiel. Van Poppel eindigde als tweede.