Kelderman voert Sunweb aan in Vuelta

Team Sunweb mikt komende Vuelta a España op een goed klassement met Wilco Kelderman. Dat meldt de ploeg in een communicé. Max Walscheid wordt dan weer meegenomen om voor dagsuccessen te zorgen.

Kelderman
  • Team DSM Team DSM
  • Max Walscheid Max Walscheid
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman

Sunweb mikt deze Vuelta op zowel een goed klassement als dagsuccessen. Volgens de ploeg biedt het parkoers daar genoeg mogelijkheden toe. De ploeg licht bij monde van coach Luke Roberts haar doelen toe: "Met twee tijdritten en acht aankomsten bergop, inclusief de Alto de los Machucos en Alto de La Cubilla, zullen er 5 à 6 kansen voor de sprinters zijn. De rest van de etappes zijn voor vluchters of een kleine groep. Ons belangrijkste doel is een goed klassement met Wilco. We omringen hem met een sterk team, met Nicholas Roche, Robert Power en Michael Storer. Maar ook met Martijn Tusveld, die klaar is om weer te koersen nadat hij hersteld is van zijn valpartij in Parijs-Nice."

Max Walscheid mag de sprints voor zijn rekening nemen. Hij wordt bijgestaan door Casper Pedersen, die zijn debuut maakt in een grote ronde, en wegkapitein Nikias Arndt.

De complete line-up van Sunweb:

Nikias Arndt (GER)

Wilco Kelderman (NED)

Casper Pedersen (DEN)

Robert Power (AUS)

Nicholas Roche (IRL)

Michael Storer (AUS)

Martijn Tusveld (NED)

Max Walscheid (GER)