Arensman verbindt toekomst aan Team Sunweb

Team Sunweb heeft een flinke slag geslagen op de transfermarkt. De ploeg heeft de toptalenten Thymen Arensman, Mark Donovan en Alberto Dainese vastgelegd.

Arensman
  • Afbeelding van Team DSM Team DSM
  • Afbeelding van Thymen Arensman Thymen Arensman
  • Afbeelding van Alberto Dainese Alberto Dainese
  • Afbeelding van Mark Donovan Mark Donovan

De Nederlander Arensman, vorig jaar tweede in de prestigieuze Tour de l'Avenir, komt nu nog uit voor SEG Racing Academy. Arensman voegt zich in juli 2020 bij de proftak van Team Sunweb. De klassementsrenner tekent een contract voor 2,5 jaar. "De keuze voor deze ploeg was snel gemaakt en erg makkelijk voor me. Team Sunweb past bij mijn persoonlijkheid en ik deel de visie van de ploeg. De eerste jaren wil mezelf ontwikkelen en ontdekken wat voor renner ik ben."

Naast Arensman voegt ook Mark Donovan zich bij de Duitse formatie. De Brit was vorig jaar nog stagiair bij Team Sky en geldt als een grote belofte in het rondewerk. Donovan werd vorig jaar vierde in de Baby Giro. "Team Sunweb heeft de voorgaande jaren bewezen dat ze tot de topploegen van de WorldTour behoren, door races als de Giro en het WK tijdrijden te winnen. Ik denk dat het de perfecte plek voor me is om door te groeien de komende drie jaar."

Eerder werd ook Andreas Leknessund, nog een groot talent voor het rondewerk, al gecontracteerd. Daarmee is het vissen in de talentenvijver nog niet op, want Team Sunweb heeft met Alberto Dainese ook een talentvolle sprinter binnengehaald. Dainese komt net als Arensman over van SEG Racing Academy. "Voor mij is Team Sunweb de beste plek om op dezelfde gestructureerde manier te werken zoals ik nu al doe."