Mezgec spurt afgetekend naar zege in Polen

Luka Mezgec heeft de vijfde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De Sloveen bleef Eduard Prades en Ben Swift afgetekend voor.

Mezgec
  • Afbeelding van Luka Mezgec Luka Mezgec
  • Afbeelding van Eduard Prades Eduard Prades
  • Afbeelding van Ben Swift Ben Swift

Na de geneutraliseerde etappe vanwege het tragische overlijden van Bjorg Lambrecht, werd er vandaag 'gewoon' weer gekoerst. De renners van Lotto Soudal mochten zelf beslissen of ze wilden starten, maar na overleg met een traumaspecialist besloot iedereen van start te gaan. Jelle Wallays bracht Lambrecht een eerbetoon door in de vroege vlucht mee te schuiven. De Belg kreeg Kamil Gradek, Charles Planet en Szymon Rekita met zich mee. 

De finale was heuvelachtig en de vier vluchters kregen nooit heel veel ruimte. Onder meer Bora-Hansgrohe deed kopwerk in het peloton. Op een kleine vijftig kilometer van de finish was de vluchtpoging tenietgedaan. Vervolgens werd er echter nog een aanval opgezet. Nu met Matej Mohoric, Simon Geschke en Tsgabu Grmay. Zij sloegen een mooi gat, maar in de laatste lokale ronde werden ook zij weer teruggepakt. 

Dus zou het op een sprint aankomen. De laatste strook liep vervelend omhoog, dus je moest over goede benen beschikken om kans te maken op de overwinning. Vooral Team Ineos legde een ongenadig hard tempo op aan het peloton. Tao Geoghegan Hart ging hard aan in dienst van Swift, maar die laatste moest zijn meerdere erkennen in Mezgec, die met speels gemak naar de zege spurtte. Pascal Ackermann blijft leider.