Viviani zegeviert in chaotische Prudential RideLondon

Elia Viviani heeft de Prudential RideLondon op zijn naam geschreven. Hij bleef Sam Bennett en teamgenoot Michael Morkov voor.

Viviani
  • Afbeelding van Elia Viviani Elia Viviani
  • Afbeelding van Sam Bennett Sam Bennett

Een kleine groep zou de dag kleuren in de vroege vlucht, namelijk Stan Dewulf, Alex Dowsett en de Nederlander van Team Jumbo-Visma Pascal Eenkhoorn. Julien Vermote probeerde zich er nog bij te voegen, maar de Belg kon de oversteek niet maken. De voorsprong van het drietal nam gestaag af, waarna op een gegeven moment Mike Teunissen besloot om de koers hard te maken. 

De Limburger ging ten aanval en kreeg Casper Pedersen met zich mee. Zij kwamen echter niet ver weg en werden al snel weer ingerekend door het peloton. Met nog vijftien kilometer voor de boeg werd Stan Dewulf als laatste vluchter teruggefloten. Dus zou het uitdraaien op een sprint. Niet iedereen kon echter meesprinten, want op twee kilometer van de meet werd het peloton opgeschrikt door een valpartij. 

Het bleef uiterst chaotisch, ondanks dat een stuk minder renners meestreden voor de overwinning. Uiteindelijk ging Teunissen als eerste aan in dienst van Amund Grøndahl Jansen, maar Michael Morkov was bij de pinken en zat razendsnel in het wiel van Teunissen. Morkov leidde zijn kopman Elia Viviani zo naar de winst. Sam Bennett kwam nog dichtbij, maar de Ier was net te laat.