Mezgec verrast topsprinters in Ronde van Polen

Luka Mezgec heeft de tweede etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De Sloveen verraste de topsprinters in Katowice.

Mezgec
  • Afbeelding van Luka Mezgec Luka Mezgec

Net als de eerste etappe, gewonnen door Pascal Ackermann, lag het in de lijn der verwachting dat het vandaag wederom een massasprint zou worden. Dat was te zien aan de weinig omvangrijke kopgroep. Slechts twee renners kozen het hazendpad, namelijk Charles Planet en Pawel Franczak. Ze kregen maximaal zes minuten voorsprong, maar mede door het werk van Bora-Hansgrohe werden zij tijdig bijgehaald. 

Het zou dan ook weer in een massasprint eindigen. Cesare Benedetti reed lang op kop in dienst van leider Ackermann, maar moest vervolgens afgeven aan de mannen van Deceuninck-Quick Step. Het treintje van de Belgische ploeg raakte echter van de rails op een vies stukje vals plat. Bob Jungels kwam alleen te zitten en reed een ongenadig hard tempo, maar lead-out Sabatini en kopman Jakobsen zaten niet in zijn wiel. 

Zo draaide het uit op een chaotische massasprint, waarbij Fernando Gaviria als eerste aanging. De Colombiaan verraste zijn concurrenten, maar Mezgec zat in zijn wiel en bleek een stuk sneller. Voor de Sloveen is het zijn tweede seizoenszege. Eerder was hij al de beste in de tweede etappe van de Ronde van Slovenië. Danny van Poppel was de beste Nederlander op een vierde plek.