Roger de Vlaeminck over Evenepoel: 'Bewonderenswaardig'

Remco Evenepoel deed de wielerwereld zaterdag versteld staan met een solowinst in de Clasica San Sebastián. 'Bewonderenswaardig', aldus Roger De Vlaeminck.

Evenepoel
  • Afbeelding van Remco Evenepoel Remco Evenepoel

"Wegrijden, een gat slaan, alleen doorgaan. Je zag niets aan zijn gezicht, zijn mond ging niet open", vertelde De Vlaeminck tegen Radio 1. "Dat hij nog jong is, speelt volgens mij niet zo'n rol. Zelf reed ik op mijn negentiende even snel als op mijn 23e. Je wordt door de jaren heen nog wel iets beter en sterker, maar snel rijden kun je of kun je niet."

Op een vraag of Evenepoel uniek is in de wielergeschiedenis reageert De Vlaeminck zoals we hem kennen. "Ik reed ook zo snel. Eddy Merckx ook. En nog meer jongens, hoor. Jullie weten dat natuurlijk niet, want jullie zijn 35 of 40 jaar. Dus weten jullie niets van vroeger."

Toch beaamt De Vlaeminck dat hij Evenepoel zaterdag bewonderde. Waar gaat dit eindigen voor het grootste talent van deze aardbol? "Ik ben nog voorzichtig. Het is afwachten wat hij in een grote ronde kan en op de hoogste cols. We moeten er vooral niet te veel druk op leggen. Het is heel lang geleden dat we zo'n iemand hebben gehad. We mogen dus hoge verwachtingen hebben, maar we mogen er niet constant over bezig zijn."