Van der Sande en Vliegen aan het feest op slotdag Ronde van Wallonië

Tosh van der Sande heeft de slotrit in de Ronde van Wallonië gewonnen. Hij versloeg Bryan Coquard en Dries De Bondt. Loïc Vliegen werd zesde en stelde zo de eindzege veilig.

Vliegen
  • Afbeelding van Tosh Van der Sande Tosh Van der Sande

Een vijftal zou de dag kleuren in de kopgroep: Elmar Reinders, Adrien Petit, Lionel Taminiaux, Clément Carisey en Quentin Pacher, die bonificatieseconden pakte om hoger te komen in het algemeen klassement. In het peloton hield onder meer Wanty de kopgroep onder controle.

Op drie kilometer van het einde werd de Nederlander Reinders (Roompot-Charles) als laatste vluchter bijgehaald. In de tussentijd deden meerdere renners een poging een nieuwe aanval op te zetten, maar dat had geen kans van slagen. Dus kwam het aan op de slothelling.

In de aanloop naar de Muur van Thuin was het dringen geblazen. Coquard ging als eerste aan op de keitjes. In eerste instantie wist niemand de Fransman te volgen, maar vervolgens reed Van der Sande er gezwind naartoe. De Belg wachtte even in het wiel van Coquard, maar wist 'm uiteindelijk te overvleugelen. Net daarachter bolde eindwinaar Vliegen als zesde over de streep.