Titelverdediger Alaphilippe gaat van start in San Sebastián

Julian Alaphilippe zal zijn titel dit jaar proberen te verdedigen in de Clásica San Sebastián. De Fransman is ook deze editie weer een van de topfavorieten.

Alaphilippe
  • Afbeelding van Julian Alaphilippe Julian Alaphilippe

Of Alaphilippe zou starten was nog even afwachten, want de kopman van Deceuninck-Quick Step vocht dit jaar een verbeten strijd uit om het algemeen klassement in de Tour de France. Alaphilippe kraakte pas in de Alpen en moest uiteindelijk genoeg nemen met een vijfde plek in de eindrangschikking.

De strijd om de gele trui heeft een wissel getrokken op het energieniveau van LouLou, maar hij acht zich desondanks klaar om zijn titel te verdedigen in het Baskenland. Vorig jaar versloeg Alaphlippe Bauke Mollema in een sprint met twee. Ook ploegleider Wilfried Peeters heeft de nodige verwachtingen. "Zo net na de Tour de France zijn veel renners nog in vorm en in staat om voor de overwinning te rijden. We hebben een sterk en gemotiveerd team en hebben meerdere troeven in handen."

Naast Alaphilippe zijn toptalent Remco Evenepoel, Eros Capecchi, Tim Declercq, Dries Devenyns, Mikkel Honoré en Enric Mas geselecteerd door de ploegbazen van Deceuninck-Quick Step. Voor Evenepoel betekent het zijn debuut in een eendaagse WorldTour-wedstrijd.