Tour: Trentin soleert naar zege in Gap

Matteo Trentin heeft de zeventiende etappe in de Tour de France solo gewonnen. De Italiaan was de beste van een vluchtgroep van liefst 33 renners.

Trentin
  • Afbeelding van Matteo Trentin Matteo Trentin

Dat er vandaag iets te halen viel voor de aanvallers werd al snel duidelijk. Een kopgroep van liefst 33 renners zou zich afscheiden van het peloton. Daarbij zaten onder anderen Bauke Mollema, Greg van Avermaet, Matteo Trentin, Kasper Asgreen, Gorka Izagirre, Daniel Oss, Nicolas Roche, Toms Skujins, Jasper Stuyven, Nils Politt, Dylan Teuns, Thomas De Gendt en Jens Keukeleire.

Total Direct Energie en Arkéa-Samsic misten de slag en sputterden nog even tegen in het peloton. Maar de Franse ploegen kregen het gat niet dicht, waardoor Deceuninck-Quick Step al snel weer overnam. De Belgische ploeg vond het prima en gaf de 33 vluchters al snel de zegen op deze wederom bloedhete dag, die wel even werd onderbroken door een flinke regenbui.

Op dertig kilometer van de meet begon de finale met enkele aanvallen in de kopgroep. Uiteindelijk werd er niet veel later een definitieve schifting gemaakt. Oss, Van Avermaet, Asgreen, Périchon, Skujins, Izagirre, Trentin en Asgreen kwamen bovendrijven als besten van de kopgroep. Net voor het slotklimmetje besloot Trentin te demarreren. De Italiaan had duidelijk een goede dag en sloeg direct een flink gat. 

Achter hem waren Asgreen en Périchon de eerste achtervolgers, maar Trentin was te goed om nog terug te halen. Zo bezorgde hij Mitchelton-Scott de vierde dagzege van deze Tour de France. Voor Trentin zelf is het zijn derde Tour-ritzege van zijn loopbaan. Achter Trentin reden Asgreen en Van Avermaet naar een tweede en derde plek. Net daarachter kwam Bauke Mollema als vierde over de streep. Onder de klassementsrenners gebeurde er niets noemenswaardig.