De Gendt over Dennis: 'Wat beloofd is, is niet gekomen'

Rohan Dennis stapte een dag voor de tijdrit af in de Tour de France. Dat deed de Australiër na een woordenwisseling met de ploegleiding. Nu wordt iets meer bekend over het hoe en waarom.

Dennis
  • Afbeelding van Rohan Dennis Rohan Dennis

De geruchten gonsden al langer dat Dennis niet tevreden was over de teamuitrusting voor de tijdrit. Nu wordt niet langer verzwegen dat dit daadwerkelijk de reden is dat de wereldkampioen tijdrijden er de brui aan gaf. Ploegmaat Dylan Teuns: "Het nieuws klopt. Hopelijk vinden ze er een oplossing voor. Het is geen gemakkelijk situatie, ook niet voor mij om hierover te spreken. Met de komst van McLaren zal er veel veranderen volgend jaar. Misschien kunnen zij hem overtuigen", vertelde hij tegen Sporza

Ook Thomas De Gendt is over het algemeen niet op zijn mondje gevallen en mengde zich dan ook in de zaak. "Of ik het weet? Gewoon een beetje de dingen die ik zelf heb gehoord. Dus de beloftes die hij kreeg over wielen, zijn fiets en tijdritpak. Dat zou allemaal beter worden, maar dat is niet gebeurd. Volgens mij is dat de reden dat hij is afgestapt. Wat beloofd was voor de Tour, is niet gekomen. Als je het materiaal niet hebt om te kunnen winnen, dan frustreert dat waarschijnlijk."