Tour de France: Dennis en Nizzolo stappen af

Een dag voor de tijdrit heeft de wereldkampioen tegen de klok, Rohan Dennis, moeten opgeven in de Tour de France. Ook Giacomo Nizzolo stapte donderdag af.

Dennis
  • Afbeelding van Giacomo Nizzolo Giacomo Nizzolo
  • Afbeelding van Rohan Dennis Rohan Dennis

Dennis kende een zeer kleurloze Tour de France. De Australiër reed eigenlijk nooit in beeld, terwijl hij in de Ronde van Zwitserland juist nog indruk maakte met een tweede plaats in het eindklassement. Dennis gold bovendien als een van de grote favorieten voor de individuele tijdrit van morgen. 

Op Twitter kwam Dennis' ploeg met een opmerkelijk statement. “Onze prioriteit is het welzijn van al onze renners. We melden pas iets over Dennis totdat is uitgezocht wat hem is overkomen. Ondertussen blijven we onze renners in koers ondersteunen."

Ook Giacomo Nizzolo heeft in de remmen geknepen. De Italiaanse sprinter van Dimension Data kwam woensdag ten val. Nizzolo lag bij dezelfde crash als Niki Terpstra, die moest opgeven door een scheurtje in het schouderblad. Nizzolo kampte vooral met kneuzingen en verwondingen aan de linkerzijde van zijn lichaam.