Groenewegen: 'Ik denk dat ik nog kan doorgroeien bij Jumbo'

Dylan Groenewegen is mondeling akkoord met Team Jumbo-Visma over een contractverlenging tot en met 2023. "De keuze was snel gemaakt."

Groenewegen
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

"Ik heb het heel erg naar mijn zin bij de ploeg", vertelt de Amsterdammer tegen Sporza. "Ik voel me heel goed bij Jumbo-Visma en ik heb bovendien een goede ploeg om me heen. Ik ben drie jaar geleden bij deze ploeg gekomen en ik heb elk jaar weer een stap gezet. Ze willen zich blijven verbeteren en dat is heel belangrijk voor me. Ik denk dan ook dat ik nog kan doorgroeien bij deze ploeg."

Bovendien heeft Groenewegen met Mike Teunissen, Amund Grøndahl Jansen en Wout van Aert een treintje van wereldklasse aan zijn zijde. "Dat is natuurlijk ook belangrijk voor een sprinter. Je kunt wel naar een nieuwe ploeg gaan, maar dan is het weer afwachten hoe goed de ploeg is. Hier heb ik de jongens om mee heen die ik wil, het kan niet beter."

Woensdag hoopt Groenewegen zijn tweede dagsucces te behalen. De finish in Toulouse is op zijn lijf geschreven. "De meeste sprinters zullen weer frisser zijn na de rustdag. Er ligt een klein hupje op het einde, maar verder is het gewoon een kwestie van goed van voren zitten en op het juiste moment aangaan."