Van Aert: 'Ik moet meer vertrouwen hebben in mijn sprint'

Wout van Aert greep net naast de dagzege in de Tour de France. De Belg moest enkel Peter Sagan voor zich laten in Colmar.

Aert
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan
  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert

"Ik rijd een goede sprint", begint Van Aert zijn verhaal tegenover Sporza. "Ik had het gevoel dat ik niet veel terrein verloor op Sagan. Als ik een sprint verlies is het vaak omdat ik te laat heb aangezet. Ik moet gewoon wat meer vertrouwen hebben en vroeger aanzetten. Maar de benen zijn goed en er komen nog kansen voor me. Morgen niet. 

"Ik heb al veel gegeven de voorbije dagen en morgen wil ik wat energie sparen. Ik zal dus niet voor mijn witte trui strijden. Ik sta maar 15 seconden voor op Bernal. In die laatste kilometer alleen al verlies ik 2 minuten op hem."

Team Jumbo-Visma-manager Nico Verhoeven zag de finish in Colmar als een gemiste kans op een ritzege voor Van Aert. "De eerste plaats is het hoogst haalbare. Wout begon iets later aan zijn sprint dan Sagan, die met zijn kattensprong al meteen een paar lengtes nam. Als ze op hetzelfde moment waren begonnen, was het een close finish geweest."