Groenewegen kopstuk voor EK in Alkmaar

Dylan Groenewegen is de kopman voor Nederland op het EK in Alkmaar. Ook Niki Terpstra hoopt op een goed resultaat in zijn achtertuin.

Groenewegen
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

In eerste instantie was het de bedoeling van Groenewegen om de Ronde van Spanje te rijden, maar onlangs koos hij ervoor om zich toch te richten op het EK in eigen land. Bondscoach Koos Moerenhout heeft de Amsterdammer dan ook opgenomen in zijn selectie. In zijn jacht op de titel kan Groenewegen onder meer vertrouwen op zijn teamgenoten Mike Teunissen en Tom Leezer. 

Verder zullen Niki Terpstra, Elmar Reinders, Sebastian Langeveld, Dylan van Baarle en Ramon Sinkeldam zich in Alkmaar mogen melden voor het Europees kampioenschap. Moerenhout: "Met deze evenwichtige en sterke selectie mogen we op alle onderdelen met zelfvertrouwen aan de start komen." Voor de tijdrit heeft Moerenhout Nederlands kampioen Jos van Emden geselecteerd. De tweede naam moet nog worden onthuld. 

Loes Gunnewijk, bondscoach bij de vrouwen, heeft de selectie eveneens wereldkundig gemaakt. Met Lorena Wiebes en Kirsten Wild heeft Nederland twee rensters die uitgespeeld kunnen worden in de sprint, maar daarnaast kan Nederland ook op de verrassing spelen, want met Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Amy Pieters, Marianne Vos en Demi Vollering zijn nog veel meer kaarten te spelen. Brand en Van Dijk rijden de tijdrit.