Favoriet Fuglsang: 'Het doel is het podium'

Jakob Fuglsang wordt steeds vaker genoemd als een favoriet om de Tour de France te winnen. De Deen stelt zelf het podium als doel.

Fuglsang
  • Afbeelding van Jakob Fuglsang Jakob Fuglsang

Met podiumplaatsen in de Strade Bianche, Amstel Gold Race en Waalse Pijl plus zeges in de Ruta del Sol, Luik-Bastenaken-Luik en het Critérium du Dauphiné is Fuglsang een van de absolute smaakmakers van het seizoen. Met het ontbreken van onder anderen Chris Froome, Tom Dumoulin en Primoz Roglic wordt Fuglsang meer en meer genoemd als een van de topfavorieten voor eindwinst in de Tour de France. De hoofdrolspeler zelf: "Het doel is op het podium te komen", liet hij weten bij een perspresentatie. 

"De eindzege is een droom, maar laten we niet vergeten dat de winnaar van vorig jaar er wel bij is. Thomas' ploeg heeft de ervaring om zo'n wedstrijd te controleren. Als Geraint de vorm heeft van vorig jaar, zou het wel eens een minder open Tour kunnen worden dan iedereen denkt. Of ik fris aan de start sta? Na de Dauphiné was ik een dag thuis en daarna ben ik vertrokken voor een hoogtestage en zijn we de Alpenritten gaan verkennen."