Tim Declercq verlengt contract bij Deceuninck-Quick Step

Tim Declercq heeft zijn contract bij Deceuninck-Quick Step met twee jaar verlengd. De Belg geldt als een van de beste helpers van het peloton.

Declercq
  • Afbeelding van Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Afbeelding van Tim Declercq Tim Declercq

Declercq: "Het was een droom die uitkwam toen ik tekende voor deze ploeg drie jaar geleden, en ik leef die droom nog steeds iedere dag. Ik was er snel uit met Patrick Lefevere en ik ben heel blij om iedereen te laten weten dat ik lid blijf van The Wolfpack, waar ik me onwijs thuisvoel. Deel uitmaken van deze groep met renners en staf maakt me extreem trots en ik hoop dat de komende twee jaar ons nog meer succes brengt."

Declercq, in het team ook wel El Tractor genoemd, is een van de betere helpers van het peloton. Het is een bekend beeld: Declercq die kilometerslang op kop van het peloton sleurt om de koers onder controle te houden voor zijn kopmannen. De hardrijder wordt dan ook enorm gewaardeerd in de succesformatie.

Eind vorig jaar sprak Declercq in Wieler Revue over zijn rol: “Ik denk dat ik vrijwel iedere koers vijftig à zestig procent op kop van het peloton heb gereden. Daar heb je vooral een goede basisuithouding voor nodig. Je moet heel lang wattages kunnen leveren, dus vijf uur boven de 300 watt rijden. Daar train ik op een specifieke manier op."